Kaikora

Kaikoras dolfiner kallas för The Dusky Dolphin och är den vanligaste sorten längs den östra kusten av södra ön, och i Kaikora kan du hitta dessa delfiner året om. Delfinerna lever tillsammans i en grupp och i Kaikora räknar man hitta mellan över 100 till 1000 i varje grupp(som kallas pods).
Delfinerna räknas leva till mellan 20 till 25 år och kan bli upptill 165 till 195 cm långa och väger mellan 60 till 90 kg.

Dessa delfiner är vilda och därför är det ett maximum om hur ofta dessa båtresor får göras varje dag, maximum 5/dag. Vi fick instruktioner om att locka till oss delfinerna, att få dem att bli nyfikna på oss eftersom dessa delfiner är vilds lever de hur vill. Vi skulle antingen locka till dem genom att göra konstiga ljud, simma runt i en cirkel eller dyka nedåt, delfiner älskar att leka och därför kan man få dem att bli nyfikna genom att göra ”roliga” rörelser.
Att få simma bland dessa delfiner, ha 5 st som cirkulerar kring dig medan du simmar runt är en fantastisk känsla. De är bara några centimeter ifrån dig!
Du kan se hur de inspekterar dig, nyfiken på vad du är för något samtidigt som du inspekterar dem lika mycket!

Detta var verkligen en av ”moment of your life”, jag kommer aldrig glömma denna upplevelse.

pic_512eb2dae087c32ea6f57e5e

pic_512eb2e39606ee122b4fcaef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *