Laktos, aldrig mer!

Då var det bekräftat. Jag drack igår mjölk för första gången på lång tid, känslan efteråt vill jag aldrig mer uppleva.

Uppblåst mage var bara förnamnet, kände även av illamående och hade svårt att slappna av. Alla detaljer ska nog inte beskrivas men fy!

Då har jag fått det bekräftat att jag är mer eller mindre laktosintolerant. Tydligen så finns det tre varianter av laktosintoleranter, men det vanligaste är att man har en primärintolerans som växer/blir tydligare ju äldre man blir. Dessutom kan man bli extra känslig om man utesluter laktos under en längre tid och sedan dricker/äter det igen.

Det får bli kokosmjölk och mandelmjölk för hela slanten härdanefter efter, trots att jag nästan aldrig använder mjölk längre i någon måltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *