Nästa milstolpe

Idag på jobbet pratade vi om vad som är nästkommande milstolpe eller minimål med livet.

Milstolparna var allt från att resa i Asien, flytta utomlands, springa snabbare längre, till att skaffa flickvän. (Okej, vi var 3 pers. det nämndes inga fler milstolpar).

Men först blev en arbetskamrat förnärmad.

Vadå nästa milstolpe? Vad händer om man inte har något?

Vi förklarade att det kan vara bra att ha ett mål att sträva efter, något som fyller i kvoten ”the reason I’m doing this is ….?”. Det är bra att veta vart man ska, vad man bör börja med för att komma i mål och vad nästa steg bör vara. Vi angav förslag såsom; Äta mer hälsosamt, anmäla sig till en sångkurs, laga en ny maträtt en gång i månaden, gå en morgonpromenad minst en gång i veckan, kort och gott sagt: Små enkla förändringar som skapar mersmak i att förändra sitt liv. En milstolpe kan då vara ett sätt att förenkla förändringen; ”I en månad ska jag försöka gå en morgonpromenad minst en gång i veckan, det betyder att det är 4 morgonpromenader under en månad och det ska jag kunna lyckas med”.
Vad tror ni kommer att hända efter när dessa 4 morgonpromenader är avklarade?
”Det var inte så svårt, jag kör en månad till. Och en till”.

En milstolpe anser jag är ett minimål som man bör kunna uppfylla inom ett år, inte mer.

Min nästa milstolpe är att fortsätta med intervall-träning då jag har som mål till nästa år att springa gbgvarvet bättre. Eftersom jag har nu betalat min anmälan till gbgvarvet 2014.

gbgvarvet

 

 

 

 

Skrämmande. Spännande. Härligt. 

Anledningen till detta är att jag lyckades springa Midnattsloppet(10 km) på 54:52, vilket jag lyckades med genom att inflika mer intervall-träning i mitt springande och på så sätt skapade ett behagligt sätt att öka takten på en längre sträcka. Detta i sin tur betyder att jag har stora möjligheter att klara gbgvarvet på mindre än 2 h. Nu har jag 8 månader på mig att lyckas, då var det dags att börja planera….

Har du några kommande milstolpar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *