Status Blodvärde

Det har gått en tid sedan jag fick reda på att jag hade för lågt blodvärde och förmodligen järnbrist. Under hösten har jag försökt att få i mig järn varje dag, jag försökte exempelvis med blutsaft men jag kände aldrig av någon effekt och la ned det projektet efter att flaskan tog slut, jag har tillagt färsk spenat till varje middag, lärt mig äta blodpudding, se till att det är järn i mina tillskottstabletter och även fokuserat mycket på att laga järnrik mat. Inte minst nu när jag och T fick en gjutjärnsgryta i julklapp som släpper ifrån sig järn varje gång man använder den i matlagningen(!).

Efter ett halvår kände jag mig redo att gå och testa mitt blodvärde igen.

116 hb.

Fortfarande för lågt för att få lämna blod. Ett slag i ansiktet. Jag får återigen höra att det är vanligt bland kvinnor och att det tyvärr finns risk att jag är en av dem som alltid kommer att ha för lågt blodvärde för att lämna blod. Denna gång fick jag rekommendation att vänta några år.

Några år?! Vi får väl se….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *