Vietnam – Hoa Lu & Tam Coc

Vi gjorde en dagsutflykt fredagen innan nyår. Vi ville åka till Sappa eller Halong bay som jag redan har berättat. Men vi ville inte fördriva större delen av dagen i buss så vi letade efter alternativ. Vår kompis på hotellet tipsade om detta äventyr! Och vi litade på honom. Han sa att denna tur är ”Halong bay på land”.

Först besökte vi Hoa Lu som var den tidigare huvudstaden i Vietnam. Där den första kungen hade sin bostad. Han var det första som lyckades vinna över de 12 delar som Vietnam tidigare var indelad i. När han blev kung drog han sig till bergen då det är lättare att försvara sig här.

Det var ett fint tempel som låg väldigt vackert.
Häftiga detaljer.

Sedan åkte vi vidare och åt fantastiskt äcklig lunch. Sjukt tråkig buffé.
Sedan fick vi låna cyklar och fick möjligheten att cykla runt i 50 minuter bland den lokala befolkningen. Det låter underbart men sanningen är att det är så många turister som åker dessa turer att det var mer turister än lokal befolkning på plats. Men känslan att få cykla var sjukt underbar! Man borde cykla oftare på sina semestrar.
Glad kille.

SEDAN VAR DET DAGS! Att få åka båt igenom Tam Coc(Tam = tre, Coc = grotta).

Tydligen så spelades delar av Apocalyps now här. När jag såg denna miljö så förstår jag varför. Herregud så vackert.
Le chef x 2.

ALLTSÅ! De rodde båtarna med fötterna?! Väldigt konstigt.

Vår guide blev så glad över att vi gav han 20 :- i dricks att han skrattade och tog oss i hand, varpå jag frågade om jag fick ta bild på honom. Det ställde han glatt upp på.

TACK för detta äventyr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *