Hemmagjord kokosyoghurt

Jag har testat att göra egen kokosyoghurt som står med i min bok ”Fermentera”, men har misslyckats båda gångerna. Tydligen handlar det om att köpa rätt sort av kokosmjölk, konstigt nog! Kung Markattas är inte att föredra. Inte heller Santa Marias extra smooth. Jag får undersöka vidare för att se om jag hittar en bra kokosmjölk att köra yoghurt av!

Det man behöver är probiotika som går att köpa i pulverform eller i kapselform. Jag har köpt mina i kapselform, som jag ta öppnar och häller ut innehållet i kokosmjölken. Det ska blandas, täckas för och sedan stå på en mörk och varm plats i minst 24 h.

Anledningen till att jag har misslyckats tidigare är för att den har blivit för rinnande eller har siktat sig alldeles för mycket. MEN! Det är inget fel på själva innehållet eller smaken, utan mer konsistensen och kontexten. Därför har jag gjort smoothie på denna yoghurt istället som jag har blandat med banan, blåbär och tranbärspulver. Eftersom probiotika är mjölksyrebakterier så är det väldigt bra för magen och tarmfloran. Jippi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *