Alla förberedelser inför den stora dagen

Alla förberedelser vi gjorde inför bröllopet har egentligen pågått under en LÅNG tid, men när det endast var en vecka kvar. Då drog allt igång på allvar. Nu i efterhand kan jag ärligen säga att det var aldrig stressigt, jobbigt eller ”vi kommer aldrig att hinna”-tankar denna vecka. Man han inte reflektera över själva bröllopet heller, utan allt var fokus på dagens uppgift. Fan vad vi gjorde det bra!

Vi rekade pioner. Det slutade med att vi köpte perfekt rosa pioner på ICA vid Munkebäck. 200 :-. Värt.


Deg-overload. Vi bakade bröd till frukosten.


Vi smög till Micke och Chanelle och sjöng ihop, eftersom Malin och Micke skulle framföra min låt i kyrkan utan Andrées vetenskap.


Vi stoppade korv. Gick dåligt med maskin och fick köra i spritspåsar istället. Mjölksyra i armmuskeln. (MEN FAN VAD GODA DE BLEV!). Vi gjorde tårtbotten som inte blev klar. Gjorde en ny sats, blev bränd. Gjorde ytterligare än gång(TILL) på fredagsmorgonen, dagen INNAN bröllopet, och satte det! Vi gjorde korvbröd. Alltså; Två(x2) plåtar med tårtbottnar, ca 90 stycken korvar och ca 120 korvbröd(plus de 40 st vi gav till Kikki pga för små), tre pritspåsar med lemoncurd, råsaft som alkoholfritt alternativ till middagen. Jag vill knappt veta hur många ägg eller mjöl som gick åt.


Vi åkte mycket bil och då är det viktigt med vatten och mellanmål.


T/R till Helsingör för att köpa öl, vin, bubbel och sprit. Det blev så stor summa att vi fick dela upp det på två kvitton, för butiken fick inte sälja så mycket alkohol på en omgång.


Styrt upp i lokalen, ställt i ordning bord och stolar, dukat, fixat ljuslyktor och ljus, fixat bordsplacering och placeringskort med tillbehör, bankat ner skyltar.


Letat efter de perfekta tärnskorna.

Men på fredag eftermiddag var ALLTING klart. Så vi kunde åka hem och påbörja grilla med våra bestmans och tärnor för att äta en sista kvällsmat tillsammans som ogifta. Sedan var det läggdags på varsitt håll. Männen drack whiskey och öl till kl 12. Kvinnorna målade naglarna, ansiktsmask och massage och la sig kl 10.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *