TOKYO – SHINJUKU – Dag 1

Hallå?! Vi är i Tokyo? Det är ju helt sjukt!

Vi landade imorse kl 09.35 och har varit och lämnat väskorna på hotellet som ligger i Shinjuku. Det första vi gjorde var att hitta ett ställe att äta, och vad är mer lämpligt än att hitta ett ramen-ställe? Sagt och gjort. Vi hittade ett Ichiban-ställe(en bra kedja som har enkel och god ramen). Man betalar i en automat(med bilder tack och lov). OBS! Man lägger i först pengar, trycker sedan på vad man ska ha och sedan får man tillbaka kvitto och eventuell växel. Sedan gick man ner till restaurangen och gav kvittot till köket. När man satte sig såg det ut såhär:

Här kryssade man i vad man skulle ha till ramen. Det som hade prickar runt sig var vad de rekommenderade, vilket jag ringade in. Sedan fick man vänta på sin mat som kom snabbt därefter.

Så här kunde man sitta ensam eller mer flera, då man kunde fälla ihop ”skärmarna” och sitta ihop. Varje bås hade en vatten-tap-kran. Så jäkla enkelt, smart och snyggt!

Denna ramen kostade alltså inte mer än ca 500 ¥‎, vilket blir ca 35 svenska kronor. Sjukt. För det var så jäkla gott.

Därefter stack vi till Tokyo Metropolitian Government Building där man kunde få åka upp 42:a våningen för att se över en del av Tokyo. Se översta bild. Sjukt häftigt. Tokyo är så pass stort att man inte kan greppa dess storlek. Man kunde gå flera timmar, åka flera stationer med tunnelbanan och ändå vara i centrala Tokyo.

Efteråt så gick vi tillbaka till hotellet för att powernappa i en timma(behövligt!).
Sedan var det dags att hitta någonstans att äta kvällsmat och jag hade kollat upp ett bra sushi-ställe som låg i närheten.

På vägen gick vi igenom Golden Gai för där hade jag läst att man ska ta en drink där. Det är ett litet kvarter med massa småhus som står på rad, liksom tvåvåningshus. Varje hus hade antingen en eller två barer(de hus som hade två barer var den ena på nedervåningen och den andra på övervåningen som var separata). Och i varje liten bar fanns det _max_ 8 sittplatser, då satt man trångt. Varje bar hade sitt egna tema, sin musik och sina drinkar. Vi kom ganska tidigt och då var det inte så många som var öppna men hittade ett ställe och gick in. Denna bar var ungefär lika stort som vårt kök hemma med en liten bar i mitten, så satt man runt den lilla baren.


Hon som jobbade där serverade oss sake och öl. Hon lyssnade på Linkin Park och både jag och Andrée såg det som ett tecken. We’re on the right place at the right time, vi är menade att vara här just nu. Vi började prata lite med hon som jobbade i baren(först om Linkin Park och Chester) om vart vi kom ifrån och när vi sa Sverige så lös hon upp. Hon hade varit i Sverige bara två veckor tidigare och hade åkt dit i smyg för sina föräldrar för de gillar inte att hon är utomlands. Vi fick en bra kontakt och så frågade vi henne om ett bra sushi-ställe i närheten så sa hon Tsukiji som låg på huvudgatan i Shinjuku(genom att först förklara att den sushi som vi har i Sverige inte alls är den som finns här). Vi frågade henne om det var hennes favorit eller om det finns någon som är riktigt bra och då fick vi tips om ett ställe som låg relativt i närheten, så dit gick vi.


Herregud. Sushin!? Vi valde 9 bitar för 1500 Yen(~ 110 kr). Så jäkla värt. Den tonfisken(?!?!) och räkan? Aldrig har jag smakat dessa bitar med den konsistensen och mörheten. Det verkligen smälte i munnen och man försökte äta långsamt men det gick inte. Det var relativt mycket wasabi på varje bit men eftersom den är så färsk så är den inte lika stark här som hemma, så med den peppriga smaken till. Alltså, det slår nog det mesta jag har ätit. Mätta, belåtna och glada gick vi hem och sov.

Vi älskar dig redan Tokyo!

One thought on “TOKYO – SHINJUKU – Dag 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *