Åre – en plats att återvända till.

Andrée och jag tog flyget till Åre för att få äta på en av de bästa restaurangerna i världen. Så vi fick låna Fanny’s lägenhet i Åre där vi övernattade första natten. Vi kom fram ganska sent på kvällen så allt var mörkt ute, vi avlastade oss hos Fanny och gick sedan ner till Fjällpuben där vi åt en gudomlig viltburgare. Rekommenderas starkt om man är i Åre! Sedan gick vi och kollade på matchen mellan Sverige och Italien, VILKEN MATCH!!!!

Lyriska gick vi hem till Fanny och somnade snabbt. På morgonen vaknade vi av solljus och en vacker vy över lilla Åre. Fanny hade skickat olika tips på promenader runtom Åre då vi valde den hon sa ”den är lite svettig men värt det när man kommer upp”. Det lät mycket bra! Vår taxi skulle komma kl 16.00 så vi hade gott om tid att promenera.

2 h senare var vi på toppen. Svettigt? Gud ja! Speciellt i våra Blendstone-skor, jeans och vinterjacka! Den sista biten gick jag utan jacka, mössa och handskar för jag var så varm. Men kolla vyn. Vilken fantastiskt vy! Vilket jäkla väder! Så himla underbart! Vi njöt som tusan!!!

Man kunde även se Sylarna härifrån, där vi vandrade sommaren 2016. Så häftigt! (Se bilden nedan, där ser man topparna som sticker upp långt bort i bilden).

Vi rekommenderar alla att bestiga Totthummeln om man har 3 h till övers i Åre, oavsett säsong! Men vi njöt att få uppleva vinter och snö. Vi vill så gärna komma tillbaka, allra helst samma tid nästa år då det inte är turister överallt utan att man kan få vandra i lugn och ro. Vintern är fantastisk så länge den får vara vinter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *