Saffransbullar, AVE Kultur får beställningar.

AVE Kultur har fått in fler beställningar. Då kavlar vi både upp ärmarna och ut degarna. Fast degarna kavlas ju faktiskt aldrig ut, de viker man. Med händerna. Men om man ska göra snurrbullar som bilden nedan visar, så kavlar man ut degen för att sedan vika på mitten och sedan skära tunna remsor. Det var showtime i ugnen då dessa fördubblades i storlek när de bakade av dem. Vi köpte gotländskt saffran här på Stafva gård som vi la i vår ”saffransburk” där vi har blandat i mörk rom och socker. Det betyder att man marinerar saffran som är lösligt i vatten och alkohol, så när man bakar sedan är det mestadels vätskan man använder sig av istället för själva saffranet i sig. Man kan alltså utvinna mer smak och mer färg om man marinerar saffranet från början, läs mer hos MatGeek.. Denna marinad kan stå hur länge som helst, ju längre desto bättre. Vi ska beställa i januari då det är säsong för saffran i Afghanistan och lägga den i vår marinad och låta den marineras tills nästa års julbak. TIPS!

Dessa är bakade på beställning utan mjölkprotein, då vi använde mandelmjölk och olja istället för mjölk och smör. Såklart är de bakade med surdeg och hade jäst fint under natten. Men de fördubblades när vi bakade av dem i ugnen!

One thought on “Saffransbullar, AVE Kultur får beställningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *