En helg med god mat, god dryck och ett jäkla trevligt sällskap

Denna helg fick vi besök av Affe, Beckis och Sammy. Väldigt trevligt! Vi ser så många positiva saker med att våra vänner kommer och hälsar på oss, vi får umgås på ett helt annat sätt(mer kvalitetstid än att laga mat och äta ihop), vi får upptäcka saker tillsammans och vi känner värmen från våran vänskap. Hur många av ens vänner har man ätit alla dagens förtäring tillsammans?

Andrée kom på den briljanta idén att på lördagen får vi alla laga varsin rätt så blir det en 5-rätters. Eftersom vi alla har olika matkunskaper, intressen och får inspiration på olika sätt så kommer det bli en spännande middag. Vi delade upp dem som två förrätter, två varmrätter och en dessert. Vi skrev namnlappar och drog om vem som skulle få göra vad. Följande blev det:

Så lördagen åkte vi in till Visby för att visa upp den vackra staden, sedan åkte vi till Coop(givetvis) och handlade alla ingredienser.

Först ut, Affe;

Pumpa. Getost. Rökt fårfiol. Gräslök. Rostad lök. Sjukt gott!

Beckis bjöd på två sjukt goda ostar och två chark.  Jag bjöd på sötpotatisgnocci med rostade rödbetor, grönkål, hasselnötter, fetaost och brynt smör.

Andrée lagade en av sina rätter till kommande restarurang; Stekt abborre, Chorizo, picklad gurka, ajvar och koriander.

Sammy fick avsluta middagen med toscabakat äpple och vaniljglass. SJUKT BRA JOBBAT ALLESAMMANS! Det hela kostade 240:- per person. Finns det någonstans man kan få en 5-rätters på denna nivå för 240 kr? Tror ej det heller. Världens bästa idé. Ska ta patent på den.

Inget sällskap kommer undan den ordinarie spelkvällen(!). Backgammonturnering. Gissa tre gånger vem som vann 😉

Tack Affe, Beckis och Sammy för att ni kom hit! Välkomna åter!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *