Mina äldsta plagg

När andra skriver om deras nyaste plagg är det nästan som att det är så givet att man har köpt något nytt varje vecka, vilket jag inte gillar. Idag är det en ”trevlig aktivitet” att shoppa kläder, konsumera kläder och ständigt klä sig i mode. Vad händer när ett plagg inte längre stämmer överens med modet? Slängs det då? Eller lägger man det längst in i garderoben? I bästa fall skänkes det bort så att det åtminstone används av någon annan som behöver den bättre.

För att demonstrera mot detta så tänkte jag visa upp mina äldsta plagg, delvis för att visa hur länge ett plagg FAKTISKT håller och delvis för att jag fortfarande använder det.

Först ut;

Mina adidasbyxor som jag köpte år 2007, när jag gick i andra ring på gymnasiet. Egentligen köpte jag ett set och jag ångrar djupt att jag skänkte bort tröjan till detta set. Vi firade tydligen 10-års jubileum förra året?! Jag använder dem nästan jämt, de har agerat som överdragsbralla till träningen, mjukisbralla och vandringsbyxor. Det bästa är att de har aldrig behövs lagats, de är fortfarande sjukt fina och inte ens i närheten av slitet.

Min gråa adidaströja som jag köpte 2006(?) på Ullared av alla ställen. Den används fortfarande, kanske inte lika flitigt som då men den existerar fortfarande i min garderob och används(!) trots sina 11 år på nacken. Den har inte heller behövs lagas och den ser inte heller sliten ut.

Mina träningsbyxor. Jag fick dem i julklapp år 2012 och jag använder dem fortfarande när jag tränar! OBS! Har ej stått på längdskidor sen denna bild, så min karriär var ganska kort. Oavsett! Byxorna är adidas(jag börjar se ett mönster kring kläderna och deras märke..) och är alltså mer är 6 år gamla?! De kanske inte håller samma passform längre men de har inte gått sönder och är fortfarande hela.

Denna skinnjacka och denna scarf. Scarfen är från när jag var liten som jag fortfarande använder! Den är väldigt sliten och har ett hål, men den håller fortfarande måttet! Den scarfen måste vara 15 år gammal? Skinnjackan! Den köptes 2011 som jag har använt flitigt både vår och höst sen dess. Den är sliten på vissa ställen, men det är ju bara snyggt på en skinnjacka?!

Min älskade skjort-linne. Den köpte jag i Nya Zeeland år 2013. Den har använts så jäkla många gånger att det är ett under att den fortfarande håller måttet med tanke på dess pris. Men det gör den! 5 år gammal och ser precis likadan ut nu som den gjorde då.

Min fina regnjacka jag köpte på Ullared för 5 år sedan(?). Den har dock varit med på saker som jag borde ha tänkt annorlunda, men den håller än! Faktum var att i höstas köpte jag en ny regnjacka för om jag ska vara ärlig så luktade denna jacka skunk. Den deltog vid en blöt dag(Maddes möhippa!) och torkade aldrig riktigt och därefter har den aldrig luktat bra igen. Så den höll i 4,5 år för 199 :-, VÄRT!

 

Här ser vi scarfen igen! Och min älskade Levis-tröja som jag köpte samma år som skinnjackan ovan, alltså är denna ylletröja 7 år gammal. Den har inte alls samma passform men den håller fortfarande värmen och är ett plagg jag har kärt.

Mina adidas-skor. Egentligen mina inomhusskor för träning inomhus. Dessa köpte jag år 2012(?) och har använts minst 100 gånger, alla gånger jag har tränat inomhus och uppenbarligen när jag var i Kina och hälsade på Martin. Dessa skor köper jag alltid igen när de har nötts sönder, dessa skor har följt mig enda sen min handbollskarriär som jag spelade i mellan- och högstadiet. Bästa skorna jag någonsin har haft för inomhusträning, likväl som fotboll, handboll, boxning, löpning, crossfit som dans.

 

Sedan har jag flera plagg som böjar bli mer än två till tre år. Jag ser fram emot att även få presentera dem i ett liknande inlägg. Länge leve hållbara klädesplagg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *