Vårprimörer

Jag tror inte att det har undgått någon att sparrisen är här, en av de första vårprimörerna. Folk blir tokiga i sparris, det liksom exploderar sparris på alla menyer på de flesta restauranger. MEN! Det finns ju sparris från andra länder, där det blir varmare före Sverige och därmed kan leverera sparris mycket tidigare än våra svenska odlare. Därmed tycker jag att det är viktigt att välja bort den sparris som inte är från Sverige, liksom i matvarubutiken såsom på restaurangen. Exempelvis var vi på en restaurang i Stockholm då de hade sparris på menyn, då jag frågade vart den kom ifrån; ”Italien”. Då valde jag en annan rätt.

Så när vi fann svensk sparris på matbutiken så slog vi till och lagade en sjukt god förrätt här hemma;

Grillad sparris och kajplök(se nedan) med citronhollie, perfekt kokt vaktelägg, krasse och friterad grisskinn.

När jag skriver det så låter det så sjukt konstigt att vi har allt detta hemma?! Men det har vi ju? Vakteläggen fick vi av vår kära granne. Grisskinnet är en restprodukt från Amarillo som Andrée tog med sig hem och testade att fritera för en eventuell kommande maträtt. Kajplöken plockade vi själva i naturen. Sparrisen köpte vi och en citronhollie kan man ”tydligen” snabbt slå ihop.

OCH! En av fördelarna med att bo på Gotland är att det går att plocka kajplök gratis i naturen! Titta så fina! Liksom ramslök som vi har plockat massor av till Andrées kommande sommarmeny på Amarillo.

Nu längtar vi till rabarber och syrén som står på tur i naturens skafferi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *