Utflykt till Ekstra och Djupvik, loppis och Kristi himmelsfärd

Min bror kom och besökte oss här på ön. Han lyckades pricka in rätt vecka visade det sig, det har varit 25 grader varje dag i mer än en vecka(!)!. HELT SJUKT!

I söndags så var vi iväg på utflykt och styrde Nisse mot Havdhem för att upptäcka nya delar av Gotland. Det märks att fler och fler gårdar och butiker börjar förbereda sig inför sommaren då det var flera loppisar öppna under denna miniledigheten. Så när Andrée körde bilen så fick jag hålla utkik efter loppis-skyltar, då inte alla var veteraner och i värsta fall hade satt upp endast en skylt 5 meter ifrån infarten. Men vi hittade flera och stannade till på 4-5 st. Andrée fyndade stort! Vi besökte även Lyckliga Gården nere i Ekstra, mycket fina saker! Ett ställe att återvända till. Sedan på vägen tillbaka tog vi vägen förbi Ekstra stranden som jag hade hört gott om.

Mycket riktigt. Man fick köra sjukt nära havet och genom fårhage så man fick köra försiktigt. 

Det är så platt!

Sedan kom vi fram till Djupvik då vi var väldigt hungriga och slog oss ner här med en fantastiskt utsikt. I bakgrunden ser man även Stora Karlsö. De hade en spännande lunchmeny där vi valde helt olika maträtter.

Jag valde en falafeltallrik med en sallad på matvete, aubergineröra, granatäpple, fetaost, sesam och krasse tillsammans med ett libabröd. SATAN vad gott detta var. Så jäkla gott att nu vill jag bara göra falafel och en massa olika sallader som är med matiga, perfekt nu när det är varmare! Min bror valde en långbakad lammrätt med tsatsiki och en god sallad till. Andrée valde en torsk med potatissmör och västerbottenchips. Mätta och belåtna åkte vi hem igen efter en härlig utflykt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *