Crêperie Tati på Fårö

Denna helg åkte vi över till Fårö då vi hade besök hos oss och det är alltid trevligt att få visa upp Gotland inför våra vänner som aldrig tidigare har varit här, som oftast drar vi triumf-kortet; Fårö!

Här stannade vi på Crêperie Tati för att äta lunch. Hela stället är överbelastad med gamla (bil)skrot och gamla motorcyklar, däck, bensinstationer och allt möjligt. Häftigt! 

Och vilka galetter! Så sjukt goda!

Skillnaden mellan crépe och galett är att en galette är gjord på bovetemjöl och en crepe på vanligt vetemjöl. Därmed är faktiskt en galette alltid glutenfri, om den görs på ett riktigt recept.

Andrée tog en galette med potatis, chorizo, serranoskinka, racletteost, emmentaler, medan jag tog en med persillade, bacon, lök, creme fraiche och emmentaler. Vårt sällskap tog likadana, förutom Elna som fick en MiniElvis… och så valde de bort allt förutom osten. Med andra ord, en pannkaka med ost!

Dessutom är det tydligen omöjligt att åka till ett nytt ställe där de har god mat utan att Andrée ska ha en dessert; Äpple, kanel, vaniljglass, chokladsås, grädde och hackad mandel. Den hette tydligen ”Satisfaction”, väldigt passande. Jag kunde inte heller låta bli att provsmaka halva desserten….  ETT TIPS ATT GÖRA PÅ FÅRÖ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *