AVE Kultur bakar surdegsbullar med smak av sommaren

Nu har My Feldts bok _äntligen_ kommit(!) och vi har blivit inspirerande till tusen. Vi har gått loss på syrensaft, syrensocker, syrenkakor, rabarbersaft, rabarberkompott, rabarberpaj och nu; bullar! Andrée har bakat i två omgångar(egentligen tre, men han vill inte räkna med den första. Ni kan nog utgå från vad som hände med dem…) och först omgången så blev det bullar med olika kompotter som vi hade hemma; rabarber, jordgubb och hallon. Fytusan vad goda dom blev!

Andra omgången utgick Andrée från receptet på blåbärsbullarna men bytte ut mot jordgubbe och använde surdeg istället för jäst.  Alltså surdegsbullar med smak av sommar?! JÄKLAR i min låda vad goda de blev! Det blir en skillnad på smak och doft mellan bullar som är bakade på jäst eller surdeg.

 Det bästa är att denna bull-ådra har bara börjat, jag misstänker att vår frys kommer att ständigt innehålla bullar framöver(!).

Kolla på dem?! Dom ser ju helt fantastiska ut och ännu bättre; De smakade fantastiskt! Det blev ett sådant jippo att vi började få beställningar från vänner och bekanta på Gotland. Dessvärre jobbar vi båda 100 % numera och kommer att göra det hela sommaren så det finns ingen möjlighet att baka på beställning. MEN! Jag jobbar frukost på Hotel Stelor där jag bakar surdegsfrallor varje dag(alltså de dagar jag jobbar) som man kan svänga förbi och köpa med sig hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *