Tillbaka till storstaden

Nu har vi flyttat tillbaka. Från landet till storstaden.

Hur känns det att vara tillbaka?

Helt ärligt,  skit.

Det är folk överallt. Saker som händer hela tiden. Ljud som aldrig tystnar. Människor som vill saker. Allt är tidsbestämt i tim-antal. 1 timma där, sen 8 timmar där, sedan 1 timma där och sedan hinner jag träna i 1 timma och sen har jag 3 timmar till kvällsmat. Jag vet inte, jag har nog tappat tron på tidsramar i form av att vissa saker ska vara bestämda. Det skapar stress och ”regler”, inte vad man känner för eller svårigheten att vara mer i nuet. 

Jag längtar tillbaka, jag vill ut till landet eller skogen. Jag vill bort från storstaden och komma ifrån all stress. Jag vill inte komma tillbaka till gamla vanor eller gamla tankar. De gamla tankarna som satte käppar i mitt drivande hjul. De som säger att det jag har tänkt att göra kommer inte att fungera, att det är dumt och oklokt. Jag vill inte ha de tankarna, jag vill inte flyta med strömmen, jag vill inte göra som alla andra, jag vill inte att dagarna ska gå som ser i stort sett likadana ut. Vad är det för liv? 

Kontrasterna från första bilden till andra bilden. 

Jag har fått mersmak av annat. Något jag vill och vågar satsa på. Jag vet vad jag vill. Men det är mitt nuvarande jobb, nuvarande bostad och nuvarande liv som sätter stopp för det.

Kanske hittar vi vårt drömhus? Då köper vi det. Nästa steg är att då få igång verksamheten. Nästa steg är att då satsa. Då har jag indirekt bytt liv till det jag vill leva. Det är nästan att den drömmen är så pass verklig och sann att jag kan ta på den. Jag ser fotstegen bort till den drömmen. Jag ska bara gå sakta den vägen så kommer jag att vara där jag vill vara. Jag ska bara njuta lite på vägen.

Dagligen ser jag andra människor som går runt i sina viktiga liv, mobilen ständigt i handen och skriver mail samtidigt som man stressar mot nästa möte. Vad är det för liv? Ser verkligen ens liv ut så? Stress, stress och stress. När hinner man sitta ner och dricka en kaffe i en timma och fundera på ens dag; Finns det några viktiga beslut att ta idag? Vilka möten har jag? Vad vill jag med mötena? Är det ens någon mening att jag är med? Är det verkligen någon som ifrågasätter dessa saker? Jag hoppas på det. Jag hoppas att fler öppnar ögonen och gör det de drömmer om istället. 

Nu springer tankarna iväg, men jag försöker hålla kvar dem som ger mig känslan av att allt är möjligt.

3 thoughts on “Tillbaka till storstaden

  1. Hej
    Jag är inte förvånad över att du längtar bort från stan. Det är en konstigt liv där. Bättre att ligga o lyssna på regn o vind än ljud orsakade av människan.
    Ni hittar snart ert hus ❤️ Och er plats ??

    1. Hej vännen! Så glad över att du fortfarande läser 🙂
      Tack! Jag hoppas på det jag, vi ska kolla på ett hus på torsdag! Jag hörde att du även har bokat Göteborgs bästa kock 😉 KUL!!! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *