AVE Kultur och vår brödvision.

Det som är så spännande med bröd är att man kan påverka så mycket med så lite. Man kan använda 70% vatten istället för 65 %, då diskuterar vi hydration som många nördar in sig i. Det finns ju en tjusning i att ha en lös deg då det finns större möjlighet att få ett luftigt och saftigt bröd. Samtidigt som den är mer svårarbetat och mer ”vild”(att den kan bete sig lite som den själv vill och mer svårstyrd). Man kan använda sig av olika mjöler som smakar olika, utvecklar olika smaker, suger åt sig olika mycket vätska liksom hur olika samma mjöltyp kan bete sig från påse till påse. Mjöl är faktiskt en färskvara, har du någonsin tänkt på det? Mjöl tappar smak och doft ju äldre det blir.

Man kan alltid blanda i olika fröer, nötter eller andra spännande ingredienser för att skapa ett gott bröd. En gång testade vi att ha i rostade tomater som blev supergott tillbehör till maten. Men favoriten är just nu antingen sesambröd då vi rostar sesamfrön och lägger i blöt, som vi sedan blandar med degen samt häller i sesamolja. Eller grötbrödet; vi häller i gröt som har blivit över från frukosten ner i degen -> Saftigare bröd får man leta efter!

Oavsett vilka mjöler, fröer eller ingredienser vi kommer att använda till våra bröd så kommer de alltid att innehålla ekologiskt mjöl, vatten, oraffinerat havssalt. Inget annat. Så har man bakat bröd i tusentals år och så kommer vi alltid att baka våra bröd.

Vi ser det som ärligt, hälsosamt, smakrikt och snällt mot miljön. Vi vill gärna dela med oss om vår kunskap, om hur vi tänker, känner och vad vi brinner för. Därför känns det så spännande att vi snart öppnar ett bageri där vi kan baka våra bröd och även kunna diskutera och berätta om vår brödvision. Det finns så mycket att lära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *