Hur ett bageri blir till

Hur gör man när man äntligen har hittat en dröm som man vill uppfylla?Man tar tag i det och gör något åt det!

Vi köpte ett hus med tillhörande bageri. För vår del blev det väldigt smidigt, vi behövde endast att starta ett AB(aktiebolag) för att få igång verksamheten. Det kräver en del risktagande, en del förhoppningar och en tro på sig själv. Vårt namn och vår vision visste vi redan innan, det var något som togs fram en oktoberkväll på Gotland. Men då visste vi inte att vi skulle hamna här.

Vi hade även en vision om hur vi ville att bageriet skulle se ut. Vi diskuterade mycket och öppet kring tankar och idéer som till slut blev en sjukt bra lösning.

Rundstavar, Ernst förkärlek, blev även Andrées kärlek. Vi ville ha öppna hyllor på väggen som inte stänger in bröden, utan låter dem andas fritt. Med öppna hyllor så ramlar även smulor ner och inte fastnar under bröden. Andrée åkte iväg och köpte rundstavar i två olika storlekar; en tjockare som skulle sticka ut från väggen och en smalare som skulle ligga parallellt och vara själva hyllplanet.

Väggen skulle även målas, då vi kom fram till att det vore perfekt om vi tog sådan färg man kan skriva på med krita. Då kan vi skriva direkt ovanför brödet vad de heter, deras innehåll och pris. Enkelt och smidigt!

Först när vi la på de smala rundstavarna blev det en sådan ”popup”, en tydlighet och kändes inte 100%. Om vi nu skulle spika i dem så finns risken att de spricker eller att det inte blir rakt.

Då kom vi på briljanta idéen: Vi täljer gropar som vi kan lägga rundstavarna i! Med en såg kunde vi göra ett hack och med knivar kunde vi tälja gropar i den stora rundstaven. Sedan limmade vi och spikade fast de smala rundstavarna när limmet hade torkat.

Med en del sandpapper så blev alla utstickande rundstavar mjuka och vår idé till hylla började få form.

Vi är så nöjda med resultatet! Det passar vår stil och våra färger. Enkelt och rakt.
Korgarna har faktiskt inhandlats på Gekås, en lövkorg till baguetter och Lantbrödet och en mindre fruktkorg till våra frallor.
Skylten på hyllan fick vi förra sommaren av Andrées pappa Stefan och Elisabeth.
Lamporna är från Granit som vi har haft som mysbelysning i lägenheten, den passar perfekt här nu!

Såhär ser det ut när vi har skrivit dit alla bröd, deras namn och innehåll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *