Kombucha

Här krigar jag med hemmagjord kombucha!
Jag har testat att starta en egen utan en scopy(mama) och även en där jag har fått en mama från bästa Stina.
Nu har jag alltså två olika varianter och båda fungerar bra!
Kombucha är alltså fermenterad dryck som har druckits i flera tusentals år i Japan och andra delar av Asien, som anses vara en bra hälsodryck. Om du är bekant med surdeg och dess bakterier skulle man kunna säga att kombucha är tedryckens motsvarighet. Det är alltså te som får stå framme och fermenteras och bilda goda bakterier och är därmed bra för tarmfloran. Woho!

Även om det är socker i en kombucha så är det socker som maman äter och skapar mer bakterier, vilket betyder att när du dricker din kombucha så finns det inget socker kvar. Bra va?

Jag har testat att smaksätta den med hallon och mynta, gott!
Jag har testat att mata den med lite mer socker för att skapa mer kolsyra.
Nästa gång ska jag testa att filtrera den efter 8 dagars fermentering och därefter smaksätta den med ingefära och mynta.

2 thoughts on “Kombucha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *