Påsk 2017 – Örebro

Det var dags att fira påsk i Örebro! Det började bra med fint väder och blommande vitsippor!


När vi passerar Mariestad kom snön. Det värkte ner! Max 80 km/h på motorvägen med sommardäck. 3 dm snö?! Perfekt.

Vi startade påsken med att gå ut och äta på A Mano i Örebro(en försedan födelsedagspresent) där jag lurade i mina föräldrar Carpaccio. Mina föräldrar vet inte vad det är eller betyder och därmed smakade på förrätten och tyckte den var extremt god. Min mors ansiktsuttryck när jag sa vad Carpaccio är för något, oslagbart! Hon blev lite arg, men hon hade ju faktiskt sagt att det var gott!


Lördagen ordnade jag och Andrée en liten påskbuffé, såsom förra året.

Detta år serverade vi; Varmrökt lax- och potatissallad. Sparris med brynt smör och hackade nötter. Rårakor med hängd gräddfil och rom(eller småkulor som min mor säger). Andrées surdegsbröd. Avokado- och wasabikräm på ägghavlor. Picklad polkabeta. Verktyg för att göra en sjukt god sillamacka:

Sillamacka!

Ja, glad påsk.

Gick förbi detta på vår promenad, VARFÖR finns inte sådant här mera i vårt land? Tyvärr var boden tom, men jag hoppas nästa gång att vi kan köpa denna honung. Dessutom förtroende på hög nivå.

Vi åkte ut till sommarstugan och eldade(som förra året)! Denna gång var det all sly på baksidan som skulle eldas upp. Med en paus med korvgrillning bland den eld vi hade skapat.

Här är en del av crewet!

När allt var uppeldat förberedde Andrée kvällsmaten genom att linda in laxfilé med vitlök, citron och kryddor i grillfolie och slängde in dem samt en purjolök in i askan där den fick bakas i ca 15-20 minuter. Blev så gott!

One thought on “Påsk 2017 – Örebro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *