Hemgjord korv på Linderödssvin, späck, IPA, cheddarost, chili och vitlök.

Hemgjord korv på Linderödssvin, späck, IPA, cheddarost, chili och vitlök. Det blev så jäkla gott.

Det kan verka vara struligt att göra egen korv, men det är så värt det! Du kommer att behöva ha en köttkvarn för att kunna mala all kött, men det är en vettig investering. Den kan du använda till mycket än bara korv. Eftersom vi inte har allt man kan tänkas att behöva för att göra egen korv så fick vi använda oss av en sprits och en vanlig tratt. Vi fyllde spritsen med korvblandningen och sedan trädde på späcket på tratten som vi sedan spritsade i, det fungerade helt utmärkt!

Det är ett sjukt bra helgprojekt som kommer att göra en helkväll(plus minst 2 stycken till!), för det smakar så otroligt gott när man gör det själv.

Vi valde att göra potatismos och även surkål som tillbehör. Surkålen är vår trogna kylskåpskompis som alltid finns där. Eller ja, vi ser till att den alltid finns där!

Surkål:

Strimla vitkål i en bunke. Tillsätt 2 % salt. Blanda runt och tryck åt. Ta fram en glasburk och lägg ner surkål i omgångar. Pressa med knytnäven mellan varje omgång. Snart kommer du att se att den börjar vattnas, bra! Fortsätt tills surkålen är slut eller när du har ca 1 cm kvar till kanten.

Nu har du två alternativ:

1. Lägg i en påse och fyll den med vatten så att den täcker upp resterande ”luftutrymme” i glasburken,

2. Koka en sten i vatten i 10 minuter(så att den steriliseras) och lägg den ovanpå surkålen. Det viktiga är att surkålen täcks av sitt egna vatten. Stäng locket.

Låt stå i rumstemperatur i två veckor. OBS! Den kommer att låta, pysa, fisa och puttra. Så ställ den på en bricka under denna tid så att det inte rinner ut på något olämpligt ställe. Ställ den sedan i kyl. För optimal smak låt den stå i kyl i ca två veckor för att mogna till men du kan förtära den redan nu. Njut och må bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *